Een ode aan het koksmes

An ode to the Chef's knife

Zoals een schilder een penseel heeft, heeft een kok een mes. Van een eenvoudige hamburger tot perfectie met een Michelin-ster. Met gedurfde bewegingen of minutieuze precisie. Met een scherp koksmes kan de chef-kok zijn bord beschilderen. Van al het kookgerei dat je ooit zult bezitten, is niets belangrijker of onmisbaarder dan een goed mes. De meeste chef-koks hebben een scala aan messen om uit te kiezen. Maar als je er maar één zou kunnen kiezen, zou het koksmes de beste keuze zijn.

Zoals eten zoveel meer is dan brandstof, zo is een koksmes zoveel meer dan alleen een mes. Met dit ene mes snijdt, hakt en snippert u alles, van malse steak tot verse groenten. Een goed mes voelt goed en gebalanceerd aan. Het blijft scherp. Het ziet er goed uit. Je zorgt er met liefde voor. Een goed mes heeft een ziel.

BARE Cookware gaat over die ziel. Omdat we kookgerei willen maken dat lang meegaat. Dat inspireert je om beter te koken. BARE Knives gaat over vakmanschap. Want messen maken is een kunst. Net als koken. Eenvoudig, maar moeilijk te beheersen.

Volgende lezen

Rust free. Rest assured.
Steak knife sharpening

Terug naar blogs

Keukenhulp nodig? Bezoek onze blogs voor handige tips over productgebruik en onderhoud.

Messen

Wil je hakken als een professional? Lees meer over het gebruik en onderhoud van messen.

Kookgerei

Over alles wat met carbon staal te maken heeft, ons beste advies om uw pannen in topconditie te houden!